mee siput ni , rasaya popular kat area johor ajer kot??? bab , kalau aku bertanya kat member yang bukan johorian , semuanya tak tau...anyway , korang try le...sedap beb!!!
benda ni dijual masih mentah lagik le , kalau nak makan kena goreng la dulu...dibuat dari mee kuning tu...dipusing-pusing jadik seketul....kalau goreng tu , biar garing sikit tapi jgn hangus pulak...time makan tu mmg best tapi tang goreng yang tak best sbb minyaknya meletup kecik2...bisa OO kalau kena tangan....pas goreng tu , cecah atau letakkan sambal tumis/sambal kicap atasnya....fuh!!! mmg marveleous...lagik best kalau korang pecah2kan dia dan sira ngan sambal....lagikkk terangakat....sgt sesuai sebagai kudapan depan tv....
mee siput mentah lagik...
dah siap goreng....sejukkan sekejap , dah boleh ngap...
perghhhh bikin org ngences jek!
ReplyDeletebuat bubur pun sodap....
ReplyDeleteni kalau ada sambal mahu licin dibuatnya