Wednesday, April 20, 2011

KRAK..KRUK..KRAK..KRUK..

wei...feeling tau makan mee siput ni...krak ..kruk..krak..kruk...bunyiknya...yang tak bestnya , stop ajer makan , sakit rahang-rahang mulut aku ni....tapi nak buat camana , sedap pulak mengunyahnya..sakit-sakit tu , tanpa sedar dah 3 keping aku pulun...bertambah sedap kalau letak sambal kicap atau sambal tumis atasnya...fuh...even berpeluh ttp nak gigit jugak...tapi semalam tu tak ada pulak sambalnya...kosong cam tu ajer la....

mee siput ni , rasaya popular kat area johor ajer kot??? bab , kalau aku bertanya kat member yang bukan johorian , semuanya tak tau...anyway , korang try le...sedap beb!!!

benda ni dijual masih mentah lagik le , kalau nak makan kena goreng la dulu...dibuat dari mee kuning tu...dipusing-pusing jadik seketul....kalau goreng tu , biar garing sikit tapi jgn hangus pulak...time makan tu mmg best tapi tang goreng yang tak best sbb minyaknya meletup kecik2...bisa OO kalau kena tangan....pas goreng tu , cecah atau letakkan sambal tumis/sambal kicap atasnya....fuh!!! mmg marveleous...lagik best kalau korang pecah2kan dia dan sira ngan sambal....lagikkk terangakat....sgt sesuai sebagai kudapan depan tv....

mee siput mentah lagik...

dah siap goreng....sejukkan sekejap  , dah boleh ngap...

2 comments:

  1. perghhhh bikin org ngences jek!

    ReplyDelete
  2. buat bubur pun sodap....

    ni kalau ada sambal mahu licin dibuatnya

    ReplyDelete