Wednesday, October 23, 2013

RESTORAN UPIN DAN IPIN

pic ni dah berkurun dok dlm draf...tahap mengupdate sudah slow-slow ke laut...tapi tak apa , aku usahakan juga hati dan perasaan ini utk menaip  . 

ni pic kami 2 beranak makan lunch di Restoran Upin dan Ipin  . maklumlah , restoran ni baru aje buka di kawasan ampang jadinya  aku pun sesaje nak mencuba makanan dlm restoran ni .  selama ni asyik baca dari blog orang aje...

oh ya , kepada yg dok dikawasan Ampang , restoran di terletak di persimpangan lampu isyarat nak menghala ke Taman Dagang ...baru aje beroperasi sejak sebulan yg lepas  . klu nak tau lebih lanjut lagi , ianya berdekatan dgn Station LRT Ampang  . korang cari station LRT Ampang ni , menapak la dlm 200meter , mesti ada  .

Pada hari tu aku order set nasi ayam upin ipin ...not bad rasanya , portion nasi sgt banyak  sampai kenyang aku makan cuma aku dpt ayam yg kecil dan berbaloi dgn rega set tu RM8.90 , oh ya , semua set dlm menu tidak termasuk air tau  , so , air harga lain ye. hari tu  , kami order 2 gelas air tembikai sbb adam suka ngan buah tembikai , rega segelas adalah RM5.90 . 

Adam pulak mintak set ayam goreng upin ipin , harganya cuma RM4.50 ..teruja tul dia dgn ayam goreng tu...utk yg ni , ayam ok , besar dan panas tp tu la , boleh plak aku kena mintak 2-3x  kat diaorg ni .aku idak la salahkan mereka may be sbb diorg pun tak terkejar nak layan sbb buat masa sekarang Restoran ni sentiasa aje penuh terutamanya waktu tengahari  atau mkn mlm . maklum la  , masih baru lagi .

k la , layan pic kami berdua ni

 permandangan dari luar kedai

set nasi ayam upin ipin ...rega RM8.90 tanpa air

set ayam goreng upin ipin..RM4.50 tanpa air juga

sambil ratah ayam goreng , sambil layan tv besar yg mmg tayang cerita upin ipin

pas tu   , dah pow aku beli majalah upin ipin...sekarang ni , adam dah boleh membaca dgn lancar so , mmg aku tak kisah klu dia nak beli majalah apa-apa klu dia minta..

air tembikai gelas besar dan tinggi ni pun dia boleh habiskan sehingga 2 gelas

di satu sudut dlm kedai  , ada terpamer koleksi upin ipin...mmg pandai diorg ni , cepat aje la abis duit makbapak sbb mmg budak-budak ni akan minta belikan something utk dibawa balik . dan aku akan make sure dia baca buku-buku yg dibeli .

harga barang koleksi upin ipin , mmg agak mahal ..hari tu adam pow majalah dan set alat tulis upin ipin..set alat tulis tu aje dah RM10.00 ...klu kat kedai lain cuma RM2.00 aje

time mlm , dia dah pun rasmikan pensel dan segalanya ...masa ni dah nak exam , mmg aku suruh dia hadap buku dan buat maths...

ni hasil tulisan adam...suka sangat tulis mama tu ama!! kekadang saja aje aku cakap ' ama yelek'  sambil geleng-geleng kepala . mesti dia bengang..hehehe

2 comments :

Afne said...

pandai adam :)

dulu ko risau sgt adam kurg mnt buku kan. skrg tgk... bgs dh pandai menulis. aku plak risau psl haziq. aku rasa bdk lelaki mmg mcm tu kot. tp otak diorg bijak sbnrnya :)

rosnita zulkifli said...

ye la..la ni aku tak risau dah..boys mmg camtu..ingat nak seronok aje.