Tuesday, October 25, 2011

FUNFAIR CEKIK DARAH

kisah semalam ...pas balik keja , mandi-mandi  , terus ke tesco ampang..saje jenjalan hilangkan stress kat opis..pas penat berjalan  , menjamu selera di JM Beriani..lama tul tak makan kat sini . sedap tapi agak mahal sikit...

oh ya  , masa on the way nak ke tesco ampang , aku dah perasan ada funfair kat taman dagang Ampang...masa tu kami lalu ajer tapi dlm hati melonjak-lonjak nak menyinggah..maklum le..lama seh tak masuk funfair...masa nak balik  , eric singgah la jap...wah...mmg cantik ngan lampu yg terang benderang...games pun banyak pilihan dan yg tak bestnya ,tmpt tu di concuer oleh org indon...aduh!!! semua bahasa aku tak paham..paling tak boleh blah , lagu yg dipasangkan adalah lagu dangdut...hahhahahha .

semua games menggunakan token..harga utk satu token adalah RM2.00 seketul..dan setiap permainan tak kira la dewasa atau kanak-kanak adalah 2 token .gila tak?? klu dah 2 token RM4.00 ,utk setiap permainan , harus la ada parents yg nak temankan anakkan??  takkan la nak tinggalkan anak-anak seseorg dlm permaian tu??? wei...mmg kaya gilos la tokei funfair tu...bila terfikirkan tokei mmg kaya gila kira duit , terus aku teringat cerita lawak senario sikit masa dulu...hehehehe

semlm aku dah pun beli 2 token sbb nak naik benda bulat berpusing ala-ala eye on malaysia tu..sampai kat tangga , kena reject sbb kena 4 token . and all costly RM8.00 per ride..mak aihh..mahalnya!!! bengang ajer rasa !!! terus kami pi tebus balik token tu dan ambik cash..yg kesiannya  kat adam la..kehairanan dia , kenapa la tak boleh naik...huhuhu

tak apa la adam...esok cuti deepavali kita pi picnic ye...enjoy habis-habisan...huhuhu

ok la...daaaa..





dari jauh dah terang benderang..




main itik bodoh ni lagi lawak...sekali masuk 2 token ( rm4.00 ) tapi hadiahnya..tak sampai RM0.50











rumah hantu pun ada...

2 comments :

Anonymous said...

Aku amat berterima kasih kepada penulis blog nie, aku baru je nk g ngan family..rupe2 tempat tue dipenuhi oleh mat2 Indon ek..ah, mcm kene jajah je klu kesane!

..dah tue mahal nk mampos! nk je aku ckp kt depan muke pemilik fun fair nie.. "lu simpan je laa fun fair lu nie dlm stor!" haha..

thx bro..aku xmo g la..

rossy sweety said...

hai anonymous ,

mmg tmpt tu kwsn indon...mmg diorg aje conquer , pas tu mahal lak tu..tokey funfair mmg aim org indon aje yg nak join mainan diorg tu...mana lagi indon-indon tu nak berhibur klu tak ke tmpt camtu??