Friday, June 8, 2012

SHOPPING @ GM PLAZA CHOW KIT ROAD

aktiviti hari jumaat lepas  , kami ke kedai barangan borong iaitu ke GM Plaza di chowkit road .  sebelum pegi ke sini , puas sudah google mengenai tmpt ni...apa yag best , mana tmpt parking dan sebagainya...sgt poyo kan ?? tmptnya dekat aje pun , tapi nak langkahkan kaki kesini , mmg punya detail search bagai .

kesini ,utk mecari something utk anak tercinta...even lama lagi majlisnya , tapi seperti biasa  , mama dia mmg poyo sikit kalau bab shopping ni...sbb shopping is my favourite activities .

kami naik teksi aje...lagi senang !! tak riso pasal kereta yg kena naik lif utk parking...camana pulak nak balik pulak...mmm...teksi adalah jalan mudah..

memula sampai kat pintu masuk....rasa cam...mak aih!!!! syurga bagi peniaga-peniaga di KL ni..mana taknya , semua barang adalah murah-murah , menimbun dgn pelbagai warna  dan happening betul...aku pun terasa cam nak buat bisness kecil-kecilan jugak ....haih...mmg rambang mata betul la tgk barang-barang dlm tu...murah gila babi pulak tu...eeee...best...best...semestinya aku pergi tmpt yg betul utk belikan barang adam ni...

k la...jom layan pic dan entry sikit yg akan aku story k...ada 7 tingkat yg perlu korang lawati  . 7 tingkat juga  utk korang borong semua barang dlm tu .sebelum terlupa , tqvm pada afne sbb amikkan pic ni sehingga kena tegur ngan nyonya tua tu...eee...sakitnya hati!!
ini la pintu masuk GM Plaza...eee..tak sabo nak terjah dlm tu..

ni ada lah kedai yg menjual brooch...bertimbun dan ada pelabagai jenis...tapi korang tak boleh beli satu sahaja sbb rega adalah mahal ...sebaiknya korang kena beli borong baru la dpt harga murah . quantity borong  , terpulang pada peniaga..ada min 3 atau 6 atau 12 .

kedai jual jam utk kanak-kanak dan dewasa...kat sini klu beli borong , satu dah jadi rm3.00.kalau kat pasar malam dah rm10.00 seketulkan??? mmm...sgt murah...nak buat hadiah harijadi anak-akak pun boleh..

blouse dan tshirt pun ada jual...kena beli borong juga...klu idak , harga adalah sama spt kat kedai diluar..sebaiknya pegi ramai-ramai dan memasing boleh beli dgn pilihan sendiri

beg kertas yg comel...klu beli sekeping RM2.00 tapi klu beli banyak , sekeping dah jadi RM0.80 ...sgt berbaloi utk sesapa yg mencari bag goodies utk majlis aqiqah  , kahwin atau birthday

cantik kan???

aku berkenan tul dgn kotak ni...tapi nak buat apa pulak???

pelbagai jenis bag...dari sekecil-kecil purse sampai le ke bag besar...semuanya ada kat sini...haih ..mmg rambang mata la dok kat sini...

contact lens pun ada utk dijual secara borong...

setimbun key chain teddy bear comel..eee...geramnya!!!

set alat tulis kanak-kanak...mmg rambang mata bila masuk dlm kedai ni...selalu aku tgk kat kedai RM2.00 tapi kat sini  serendah-rendah harga dari RM1.30 hingga la RM1.50 ajer...sgt sesuai utk dijadikan goodies birthday anak-anak...

t-shirt lelaki pun ada...


permainan utk anak-anak...aku bengang tul bila tau harga sebenar dia tu...kat sini baru aje RM1.50  kalau beli 12ketul...padahal  , dah berbelas ketul kami belikan utk adam kat pasar malam atau di dataran merdeka....peniaga luar jual RM5.00 - RM10.00 ...eeee...sakit tul hati ni????selama ni kena tipu ajer dgn peniaga..
skirt ni mmg cantik sgt...harga pun murah kalau aku amik 3 helai ..tapi disebabkan kami tak cukup org , melepas cam tu aje la...haih...masih terbayang-bayang skirt ni tau

pelbagai beg dan purse lagi...

ni hasil rembatan aku hari tu...beli brooch jurai-jurai...sekeping RM1.50 tapi kena amik sampai 12 , jadinya aku dan afne  berkongsi arrr...klu kat jln TAR 3 rm10.00 ..gila diorg untung????

cardigan sehelai utk dibawa terbang nanti...hehehe

rantai burung hantu kegilaan sekarang....murah beb!!! jgn tertipu kat peniaga booth shopping complex di luar ye...

dan barang utama yg aku cari dah jumpa!!!! sukanya hati ku..

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^
SUPRISE !!!! 
eh...tak boleh arr tayang sekarang . nanti tak best arr korang dah tau...tak apa , klu ada lebih  , dpt la sorang sepunjut utk kengkawan ..la ni , kena simpan dlm kotak berseal sehingga la bulan September nanti .

19 comments:

Anonymous said...

dear, u tau x contactlens berape 4 borong? :)

rossysweety said...

hai...

sorry , saya tak tanya pulak...tapi mmg banyak ar..pi la sana dan bershopping , situ mmg satu tmpt terbaek utk kita berniaga kecil-kecilan pula, tambahan lagi nak raya ni , mmg berbaloi-baloi .

Anonymous said...

Akak gi kedai ni baru lg ye. Perasan x harga key-chain teddy bear tu.

rossysweety said...

Salam anonymous ,

kat sini , diorg tak letak price tag...idak la akak bertanya harga teddy bear tu...kat sini kena beli pukal baru dpt rega borong...yg pasti , bear tu mmg comel-comel semuanya .

Anonymous said...

Dear,,key chain teddy bear tu tngkat bape?....

rossysweety said...

hai anonymous...sorry lambat balas...
key chain teddy bear tu kat tkt 5 atau 6 klu tak silap...kedai tu kat hujung...mmg byk pilihan..rambang mata dibuatnya..

Zie Zainuddin said...

rantai burung hantu tu kat seblah mna?tingkat brpa?

rossy sweety said...

hai zie ,

rantai burung hantu kat kedai jual aksessori wanita ( depan kedai tu , byk jual sepit bunga tanjung ) kedai tu kat tkt 4-5 ( klu tak silap)

happy shopping..

aku sayg kamu said...

waktu berniaga dowang kol ba[pe ek.. ? weekdays n weekend ??

aku sayg kamu said...

waktu berniaga dowang kalau hari biasa sampai kol bape?? weekend open x?

rossy sweety said...

hai..

waktu niaga , standard arr kul 10.00pagi..sebaiknya pi time opis hour..tak sesak dgn org ramai ..

Anonymous said...

kalau ada sesiapa yang tahu/ada contact number wholesaler di sana... boleh kongsi2 ye... nak berniaga kecil2an... so nk cari tempat yg boleh borong barang.... tapi saya jauh sangat lah.... xdpt nk menjejakkan kaki dkt sana.. so klu ada yg boleh berurusan atas talian.... alhamdulillah...

sesiapa yg tahu boleh tolong email ffyrabiz@yahoo.com

tq

Anonymous said...

Ape daaa ckp peniaga luar penipu... Diorg pun nak untung gak... Kalo nak murah beli la kat gm byk2.. Kat gm pun kalo ko beli satu je pun dia caj sama cam rega market, tak ckp lak kat diorg tu penipu???

Anonymous said...

Bisness mesti untung maa

LENNY JUBILEE said...

info yang bagus.
http://lennycutecuteshop.blogspot.com

LENNY JUBILEE said...

Info yang bagus. TQ.
http://lennycutecuteshop.blogspot.com

-MsGoodNite- said...

Ada jumpa tak orang jual watch box organiser? Cerderahati untuk majlis kahwin ke mcm botol2 kecik tu ada tak? Tq

Anonymous said...

salam akak, wedding center tgkat brape ek? yg jual goodie bag tuu..

Irfa said...

hai ;)
sesat masa gugel plastik bag utk goodies

sbnrnya bukan kena tipu tp mmg itu je untung peniaga kecil, kita pun takkan nak beli banyak2, mesti beli satu@dua je kan, hihi