Tuesday, July 17, 2012

DINOSOUR LIVE @ PUSAT SAINS NEGARA

pic yg tak berapa baru dlm camera aku ni .so , harus la di tayangkan dlm blog k..

ni aktiviti aku hari sabtu lepas , adik aku ( lyn dan anaknya ecah ) dari JB datang ke KL  , so , together-gether la kami  ke Pusat Sains Negara utk tgk Dinosour Live . Actually dpt tiket sebuku , dan mmg terbaek arr bawak anak-anak berjalan even ibubapa kena bayar RM15.00 sekepala .

Kami dari Ampang bergerak dari rumah kul 10.30pg , terus masuk duke dan jalan adalah clear ...disebabkan clear sgt jalannya, maka sudah terlepas sudah simpang masuk ke Pusat Sains Negara tu , dan dah kemana-manan la kami pergi..masuk damansara  , keluar semula ke Mont Kiara  , tapi signboard PSN  , lansung tak jumpa ,dan last sekali terus guna GPRS dan sampai jugak kesudahnya .huhuhuhu

Kami pusing-pusing melawat semua tmpt dlm tu ...dlm 3 jam jugak la...lenguh kaki dan penat melayan Adam dgn karenahnya .

k la, layan pic yg banyak ni..huhuhuhu
kami sudah sampai , teruja tgk bangunan PSN tu
park kereta adalah jauh , kena naik jejantas yg disediakan...berhampiran pintu masuk  , sudah ada pelbagai replika dinosour yg besar-besar

ni papan tanda harga bagi kemasukan ke PSN tu...

di hadapan pintu masuk

sebelum tu , kita cuba dulu piano air pancut ni...pijakkan kaki kat kotak-kotak kecik tu , pas tu ada air pancut keluar...mmg banyak ciptaan sains dlm ni

dlm PSN tu , ada akuarium utk ikan air tawar ...bebudak teruja arr nak tgk ikan-ikan yg besar dlm tu

lagi ikan besar-besar

adam suka arr klu bab air ni...mmg dia berdiri lama kat sini...

hap udara...lalukan tangan dan akan kedengaran muzik



ni tgk ralit tgk bola terapung di udara...
di ruang legar , sudah tersergam 3 rangka dinosour yg besar...
tuan tanah dan anak-anak ayamnya...kekekeke

bergambar dulu sebelum masuk ...ngaummmm

tuan tanah yg happy...

sebelum masuk dlm ni , adam dah meraung-raung kat luar...takut!! aku tarik jugak dan dlm tu , dia asyik berdukung aje...eee...sakit badan dan pinggang aku ni...masa ni ada 3 org budak menangis sbb ada dinosour tua pun turut mengaum jugak...hish!!! sakit hati aku tgk ada seorg pak cik tu , terjerit-jerit dlm tu..perbuatan dia tu , menakutkan lagi bebudak yg ada..



mmg besar binantang -binatang tu...siap ada bunyik dan pergerakan lagi tu..














selepas tgk dinosour , kami mencuba semua permainan yang ada dlm tu , semuanya berunsurkan sains...permainan basikal kat atas tu , korang kayuh , tengkorak kat belakang tu pun turut mengayuh basikal jugak

main gendang dari kayu

naik jambatan gantung...berani pulak tu..


angkasawan negara tahun 2013

transformer melayu..


ecah

ni bukan basikal senam ye..tapi kalau korang mengayuh , keretapi yg ada dlm tu  pun turut bergerak..lagi laju kita mengayuh  , lagi laju keretapi tu bergerak..



 kat tmpt permaianan kanak-kanak...setengah jam adam kat situ...masuk bola , kutip bola...haih , sampai bila la nak abis???


sampai rumah , semuanya kepenatan...apa adam buat tu??

6 comments :

Kesuma Angsana said...

mmg interesting tempat ini!

Afne said...

angkasawan 2013? hahahaaaaa

bestnya adam dpt tgk dinasour!

rossysweety said...

kesuma: mmg best terutamanya utk anak-anak...kita yg dewasa ni pun seronok jugak

rossysweety said...

afne: adam melalak depan pintu masuk...katanya takut nak masuk rumah hantu

::Deela:: said...

umur masuk 40 han baru dapat bergaya jadi angkasawan dan transformers ye...untung laaaaa

rossysweety said...

heheheheh...ko mampu di kala 40 sok??