Thursday, August 30, 2012

DI PAGI RAYA

Pagi raya , lepas mandi dan kemas rumah , terus bukak periuk , makan le apa lagi...

hidangan pagi raya di johor spt biasa arr nasi empet atau ketupat nasi , kuah kacang , sayur lodeh dan ayam masak merah...rendang daging ,mmg mak tak buat coz mak takut kena darah tinggi lagi pun , aku pun tak syorkan sbb masak rendang la , buatkan mak selalu tido lewat malam klu time raya dolu-dolu...lagipun, aku pun tak suka sangat rendang daging ni...

pic hidangan raya lupa nak snap...tak dan nak pegang camera sepanjang masa...maka , isi dlm pinggan jadi kenangan..apa-apa pun , sambal kacang mak jugak yg terbaek!!! 


 - nasi empet , kuah kacang , sayur lodeh dan ayam masak merah

picture tuan tanah dipagi raya...sarung jubah aje dek kerana tersalah bawak baju ..


lepas makan dan bersalam-salam dgn mak  , kami ke rumah atok pula...jumpa pak sedara & mak sedara aje..atok sudah lama meninggal dunia .kat sini , borak-borak , bertukar-tukar juadah dan bergossip..lama jugak stay kat sini dan semakin seronok rasanya berkumpul camni .


lyn...adik no 5

ana ( adik no 6 - bongsu )

comel le tu ???

kami

pic bersama mak sedara aka adik mak

lepas dari rumah atok , kami 4 beranak ke menziarah ke kubur arwah ayah pula ...bersihkan rumput-rumput yang tumbuh dan sedekah Al-Fatihah .dan selepas itu , kami balik dan duduk dendiam dlm rumah menunggu sedara mara yg bertandang.

al-fatihah

adam tgh ada mood , semua dia nak buat...aku layankan aje...






ptg time , dek kerana bosan dok rumah aje , kami ke Tanjung Emas pula...sesaja ke sini utk melayan karenah anak-anak nak tgk monyet...sambil tu , abiskan duit beli jajan . ok la  , itu aje utk ari ini ...

4 comments :

Kesuma Angsana said...

tgk gambar2 pown dah rasa seronok!

rossysweety said...

KA : seronok campur penat..

Afne said...

berjubah der org tu :)

rossysweety said...

afne: first time ever...tapi best arr pakai jubah ni...huhuhu