Wednesday, September 19, 2012

MAJLIS SAMBUT MENANTU @ WANGSAMAJU


lama giler tak update...huhuhu..maafkan aku ye...bila angin kus-kus dah masuk dlm diri , mmg malas tak hengat la jawabya...

k la , aku nak update pasal kawin ana disebelah rumah lelaki di Wangsa Maju...majlis berlaku pada hari Ahad 9/9/2012  hari tu selepas 2 minggu di rumah aku ..hari Jumaat , 7/9, mak ,adik dan mak sedara dari johor dtg bertandang di rumah aku...maka riuh -rendah lah rumah aku dgn suara gelak ketawa dan suara menangis adam tu...haih...memacam ler tapi seronok sekali -sekala cam ni...mereka sampai kul 12.00tengahmalam tu , memasing mengagkut beg-beg dan barang-barang dari kampung...

keesokkan harinya , lepas buat sarapan yg simple dan mkn tengahari  , sebelah petangnya kami menuju ke setapak pulak...ana dah siap-siap booking budget hotel utk kami semua  , malamnya ada kenduri di rumah yus ( aka adik ipar aku )  , so , mudah la kami nak berkonvoi ke rumah pengantin dari kami semua mengagau mencari jalan dan sesat sana sini , better , semua berkumpul dlm satu tmpt...lagipun ana pun bermalam di hotel yg sama coz mereka nakkan privacy , maklum la pengantin baru la kononnya...huhuhuuh......kami menginap di MYHOMEHOTEL...hotel budget 3 bintang aje....not bad jugak hotelnya ...siap sarapan dan bilik pun tersangat la luasnya...korang bayangkan arr , kami bermalam sehingga 9 org dlm tu...hehehehe
ni la biliknya..kami booking family super deluxe ( ada 2 katil queen dan ada ruang luas lagi di depan katil ni )



time ni tgh bersiap-siap nak ke kenduri di rumah yus waktu malam....tgk adam ...gedik aje berlari sana-sini dgn ecah

pengantin gomok nak tayang baju baru...

tuan tanah yg dot...dot



kami di rumah yus...


kakak dan ana..vip guest  , dok dlm rumah ye



mak saya

dua kembar lain mak , lain bapak...memula nyenyak la korang tido...pastu...memasing tak boleh tido...ada ceritanya...kekekekeke

minah ni pun sama....dah stress la ni..huhuhuhuh...kesudahnya aku tak boleh tido sampai le kul 4.00 pagi coz ada 2 umat tido berdengkur cam nak runtuh bilik hotel kitaorg ni...sabooor ajela...

esok paginya , kelam-kabut nak siapkan satu pahar nak dibawa kerumah yus...memasing sibuk tgh ikat telur masin

memasing tak mandi lagi ni...huhuhuh

ecah yg poyo...

telur terjuntai ni jadi bahan ketawa ..memasing miang ekk???

ini la hotel yg kami menginap hari tu...

mak cik bergambar kenangan depan hotel...dah nak bertolak ke rumah pengantin  , baru la kami tahu , berdekatan hotel tu ada kedai jual baju murah...aihseh...ruginya kami dok terperap dlm bilik aje dari pagi tu...huhuhuhu

pengantin dah mai...time nak berarak ke rumah pengantin ....huhuhu


dpt jugak aku dok di meja makan beradap bersama pengantin..mmg puas arr makan udang galah dan ayam tonggeng hari tu...


tuan tanah mesti ada seh!!!

 cenderahati sebagai kenangan-kenangan







ana si pengantinnya..


balik dari rumah pengantin , 2 bijik kereta ke jln tar...bershopping sakan habiskan duit...tak pasal-pasal aku beli 3 helai kain pasang...huhuhuhuh...tu belum shopping kat muaz lagi tu...mmg giler dok kat jln TAR tu...semua pic tak sempat nak snap coz sibuk melilau tgk kain-kain yg cantik-cantik...

sutera vietnam...murah aje rm35.00 sepasang

cotton sulam...rm38.00 sepasang  dari nagoya

 cotton sulam lagi warna cekelat...rm38.00 sepasang dari nagoya

k la korang , tamat sudah cerita pasal majlis kahwin ana dan yus...kedua-dua majlis telah pun siap aku storykan...la ni tgh tunggu ole-ole dari honeymoon mereka utk aku ..heheheheh

2 comments :

Kesuma Angsana said...

not bad ye hotel ni

rossysweety said...

KA : boleh la utk persinggahan sementara camni...huhuhuhu