Thursday, September 20, 2012

TSSSB RAYA 2012

ni nak story pasal raya lagi k...sila jgn marah  aku...entry bab raya mmg ada 2-3 draft dlm blog aku ni...selagi aku tak tulis tamat  , selagi tu la korang kena baca k...

n3 hari jumaat tempohari , penutup utk majlis jamuan raya kat opis tahun ni , jamuan raya dibuat atas bumbung bangunan menara mutiara bangsar....haih....nasib baek arr tak hujan even memula tu langit dah start mendung aje...dlm pertengahan majlis, lelama matahari muncul dan awan mendung tu pun dah berlalu...fuhh...nasib baek arr tak hujan...jamuan kali ni mmg meriah dgn makanan yg banyak sehingga tak terhabis dan puas jugak arr makan even sikit-sikit dan at last , semuanya aku dpt merasa .

k la...korang layan pic yg banyak tu ye....seperti biasa , disetiap pic , ada lagu dan cerita...bak kata yuna..hehehehe

ni salah satu petikan email yg dihantar saban hari sebelum jamuan berlansung....

view opis baru kami nanti....menara TM , tunggu kami datanggggg!!!!

tuan tanah diwaktu pagi...hidup kena selalu ceria even pelbagai masalah yg mendatang...hehehehe

bersama sis baru...zeera aka ana raffali...penganti afne aka ( tak rupa retis mana-mana )...heheheheh

bersama jiran belakang ...dilla

kami sudah ber-4 semula....lalalalala

kami lagi.....hidup kena happy!!!

dpt goodies raya dari admin...harus la kena tayang..heheheh

zoom dekat ...ni la dia...bekas kaca yg comel yg aku pegang tu , dlmnya ada gegula dan coklat..klu bernasib baek   , ada nombor bertuah utk cabutan bertuah tapi aku ni selalu aje tak bertuah..huhuhuhu...tetiba sekarang ni aku suka kaler biru , maka balang pun harus la kaler biru..reben tu , kena ikat sendiri ikut creativity sendiri

selain utk simpan gegula , boleh digunakan juga sebagai pemberat agar kertas tak melayang di kala ditiup angin kipas ...huhuhuhuh

see...kak pah dpt no bertuah...eee..sengih aje la...even no dia lambat lagi nak panggil , tak keruan dia makan tau...i tell u.....

sebelum makan , kita bergambar dulu...ini la kengkawan aku kat finance


makan sampai lebam ye..

lepas makan bergambar lagi..nasib baek tak jadi hujan...matahari keluar dgn cantiknya dengan deruan angin yg mendamaikan 

suka view pic ni...aku bersama zaza 

kengkawan yg kekenyangan ...memasing dah standby nak balik dah...perut dah kenyang la katakan...

oh ya , bab menu ,makanan adalah banyak hingga tak terhabis...ada kambing panggang , satay , nasi tomato , roti jala dan kuah durian , mee hoon sup , nasi impit  , kuah kacang , rendang ayam , lemang , kuih koci ,  rojak buah , buah-buahan tempatan dan dihidangkan bersama air sirap biji selasih ( lama tak jumpa ) . see...semua sedap-sedap belaka.

k la , jom tgk pic , mesti korang terliur tgk kambing panggang tu...hehehhehe

suka pakcik ni , aku amik pic diorg ...

satay kegemaran aku...huhuhuhuhu

nasi tomato

ayam masak merah...pun sedap jugak

acar timun dan nenas

buah-buahan tempatan

oh ya korang ...time malam , perut aku mula buat hal....rasanya aku cam dah kena cherry berry 
( cirit-birit )...setiap 1/2 jam aku dah kena terjah toilet...wei...mmg sakit gila perut aku ni...memulas-mulas disetiap ruang...pastu , rasa pedih aje  kat hulu hati ni...adoi!!!! kat mana silapnya ni??? aku lak , klu dah masuk rumah , jgn harap la nak keluar semula even ke klinik ( kecuali klu adam demam ) , last-last aku redha aje la keluar masuk toilet supaya racun-racun tu semua keluar.... 

rasanya hampir 15 kali aku keluar masuk toilet sepanjang kul 8mlm hingga la ku 4pagi...tu belum terkira aku muntah-muntah dlm kul 2.00pagi....time muntah tu , semuanya ada berbau kambing...takkan kambing panggang tu yg spoil kot??? huih....memang terseksa arrr...sebelum tido , mujur juga aku jumpa ubat tradisional cina dlm peti ais tu , even dah expired aku telan jugak sbb dah tak tertahan rasanya....fuhh..nasib baek esoknya , aku masih bernafas lagi...huhuhuhuh

esoknya , lepas jamuan raya kat taska adam ( yg ni , nanti aku story k )...aku terus pi klinik ampang...dpt la ubat-ubat utk mengubati perut dan cirit aku ni..lepas dari tu , baru la ok sikit masalah yg aku hadapi ni...terus aku balas dendam dgn tido sepanjang hari...adam pulak , main la psp tu atau layan dvd upin & ipin seorg diri ...nasib baik budak tu paham yg mama dia tgh sakit...kesian budak tu terpinggir ...


4 comments :

Kesuma Angsana said...

wah best2 makan2 atas roof top lagi

rossysweety said...

KA :terbaik raya 2012

Afne said...

tu la terlebih mkn kambing!

rossysweety said...

Afne: aku makan sikit aje la....kot tak berapa masak kot? tapi entah la...org lain tak ada pulak kena cirit birit tu..