Tuesday, October 30, 2012

AKTIVITI DI HARI CUTI

Memandangkan aku tak pulang ke kampung pada hari cuti 3 hari bersempena Raya Aidil Adha , maka mmg aku dan adam dah tak keruan duduk rumah lelalma....raya pertama , aku plan cam nak pi taman rama-rama  , tapi malam tu ada seekor kupu-kupu masuk rumah...yg si budak adam ni boleh plak terjerit-jerit sbb takut ...mmm dari situ , terus cancel nak bawak dia ke taman rama-rama , kang tak pasal-pasal dia terjerit-jerit dok dlm tu sbb takut...so , dari rasa cam membazir  , better tak payah pergi..kang tak pasal-pasal mama dia naik angin kang...mana taknya,baru masuk , dia dah ajak balik coz takut punya pasal...

jadinya , di pagi Jumaat yg terang tu ,  aku dan adam pegi ke ampang point sahaja...layankan dia nak naik bus rapidkl..tak apa...aku pun mmg nak mencari barang kat situ...dan dpt jugak masuk stokis cosway belikan barang-barang utk kengkawan .sampai ampang point , terus tuju ke kedai Royel...kat sini semua rm10.00 aje dan aku cuma beli pyjama dan boxer utk adam .

lepas tu , masuk jap FOS..saje jengah baju -baju dlm tu...rembat 2 helai  tshirt utk adam dan seseorg...best jugak masuk dlm ni , heaven dgn baju-baju....lepas window shopping kat sini , tuju pula ke Reject Shop yg bersebelahan aje dgn FOS tu...kat sini , aku nak mencari sweater utk adam...tapi yelek la pulak....klu ada pun , cuma utk budak umur 4tahun sahaja...so , idak la aku membeli coz dikhuatiri cuma dpt pakai sekali dua sahaja .kat dlm ni , adam dah bising-bising..katanya dia penat....arrhhh ,dia tu...sebenarya dia tak dpt beli mainan apa-apa...tu yg dengki tgk aku shopping tu...

sebelum balik singgah ke cosway sekejap utk barang -barang kengkawan...jadinya , lengkap sudah perjalanan di hari cuti raya ini ...oh ya , pekena KFC utk lunch ye..hehehehhe


cantik sweater ni , tapi kecik la pulak..RM43.90 aje..

hasil  rembatan pada hari sabtu tempohari 

barang cosway kiriman kenkawan 

memandangkan adam suka makan ayam KFC , aku plan nak  join Chicky Club ni...mesti dpt banyak diskaun

 bersungguh dia  tulis nama dlm form tu...tapi tulisan german arr..hehehe
 
ikan kesayangan adam

utk hari sabtu dan ahad , aku dah tak kemana...klu ada pun , setakat ke mini market yg berdekatan ngan rumah... malas seh...duduk rumah lagi nyaman . hari ahad pula , ada aktiviti Qurban kat bawah flat , ada 5 ekor lembu dan seekor kambing biri-biri . mmg first time ever aku tgk org tumbangkan lembu , sembelih dan melapah daging..mmg best...tengahari time , pas pembahagian daging lembu , aku siap-siap masak , terus 2 beranak ni relax-relax kat rumah...spt biasa mama dok mengemas , si anak pulak sibuk memunggah...

rajin tul budak ni...anak sapa la agaknya??


aktiviti memungah bermula...sampai ke malam , dia biarkan camni..

4 comments :

Afne said...

waahhhh adam skrg dh minat dgn buku. klu dulu sbk dgn bajak je..

Kesuma Angsana said...

wah padat juga even dihari cuti ye !

rossy sweety said...

Afne: main jugak bajak-bajak dia tu...buku-buku tu dia suka colour aje

rossy sweety said...

KA : mmg suka klu aktiviti berwindow shopping ni