Tuesday, January 29, 2013

CUTI-CUTI LANGKAWI - PART 1

Ini adalah catatan percutian aku bersama adam , mak , lin dan ecah ke langkawi baru-baru ini . percutian ke langkawi adalah kali ke-2 utk diri aku ( sebelum ni pernah ke sini bersama eric tahun 2003 dulu ) dan pertama kali buat adam , mak ,ecah dan  lin .

kami kesini menaiki flight Air Asia (AA) setelah setahun booking tiket secara online di kala ada promosi tiket murah bulan Feb 2012 yg lalu . tiket murah hanya RM3.00 sehala ke Langkawi dan tiket percuma utk balik ke KL semula  , sapa yg tak nak kan?? maka , time bukan cuti persekolahan camni la yg terpaksa kami pergi juga . apa-apa pun , yg penting kami semua happy  .

Di kala lagi sebulan nak terbang , aku dah sibuk ke kaunter AA di KL Sentral utk confirmkan atau semak semula permohonan yg aku buat masa online dulu , segala yg tak complete , aku kena completekan supaya tiada yg tidak diingini berlaku semasa hari yg dinanti itu  . bila kat rumah , aku dah sibuk , study camana proses di lcct nanti dan even tmpt shopping dan tmpt menarik pun aku study juga . mmm...cam hape aje kan??? hehhehe..tak kisah la apa org nak kata , janji aku bahagia ...

k la , hari yg ditunggu sudah tiba , pada 21 - 24hb Jan 2013 , kami semua akan terbang dan bercuti ke bumi Langkawi . perjalanan ke LCCT  berjalan lancar , bertolak pukul 5.00ptg dari Ampang , dan  tepat kul 6.30ptg , kami semua dah pun berada di LCCT . kami terus ke check in utk dptkan boarding pas...siap semua tu , kami makan malam di McD  sementara nak tunggu jam 8.00 mlm .

selesai makan , kami pi kaunter AA utk menimbang luggage yg dibawa dan seterusnya ke kaunter check in  , dimana kami menuggu sehingga 9.40mlm masa utk berlepas...tepat kul 9.15mlm , kami semua dah pun beratur dan menuju masuk ke dlm perut kapalterbang . eee...memang teruja sgt-sgt nak naik kapal terbang buat pertama kalinya ..apatah lagi nak tgk betapa besarnya kapalterbang depan mata nanti .



otw nak ke LCCT...muka ceria tuan tanah nak naik kapal terobang

kat sini tmpt nak print out tiket ..senang giler..semuanya kena buat sendiri aje

see...tiket pergi dan balik dah ready dlm simpanan

kami ..
makan malam di McD sahaja sementara nak tunngu hingga 9.40mlm

bebudak ni , sekejap bergaduh...sekejap baik...

 tuan tanah dan anaknya dlm kapal terobang...hehehehe..seronok tak terkata..

 perjalanan selama 1 jam , terasa begitu cepat sekali ....ye la..mana tak rasa kejapnya...sepanjang perjalanan  , permandangan kat luar mmg gelap gelita aje...yg terasa cuma ada gegaran sikit coz katanya cuaca tidak elok time tu...so , aku hanya baca majalah dan tgk pramugari yg comel-comel tu aje la..huhuhu..tepat kul 10.40mlm , kami pun dah sampai di bumi Langkawi...wah!!! time tu rasa cam tak sabar nak shopping tapi akan daya , dah lewat malam dah...huhuuhuhu

 saya dah sampai!!!!

 ecah dan mama dia..
setibanya di Airport Langkawi , kami terus cari kereta sewa..mujur juga ada gak ulat-ulat yg setia menanti kot-kot ada pelangan utk mlm tu...mlm tu kami dapt sebijik wira sedan auto ...rega sepanjang kami di langkawi adalah RM155 aje...boleh la , yg penting ada aircond dan bonet kereta wajib besar coz aku ke sini adalah utk shopping .

dlm kegelapan malam , kami terus mencari motel yg dah siap aku tempah lebih kurang 6 bulan dulu . itupun setelah puas godek google dan servey dlm Agoda.com , CD Motel menjadi pilihan ....lebih kurang 15minit perjalanan dari Airport ke Pantai Cenang , kami pun sampai tpt yg dituju . Mercu tanda nak ke sini  senang aje...cari aje McD kat area Pantai Cenang tu , dan terus masuk laluan kecil dibelakang McD tu .dah pun jumpa.....

utk penginapan bilik sepanjang kami di CD Motel , aku pilih Triple Room . dlm tu sebiji katil Queen , sebiji katil single dan juga tv seketul...even kecil  , tapi berbaloi dgn ringgit yg kami bayar , dgn katil yg selesa , bilik air yg bersih dan aircond , kipas yg berfungsi dgn baik dan suasana yg tenang di malam hari even kat luar sana mmg ramai mat salleh tgh dok melepak di restoran di tepi jalan Pantai Cenang..apa-apa pun , kami dtg langkawi , bukan utk tido k ..lain la klu nak honeymoon , kena la cari bilik yg mahal sikit.....Oh ya , harga utk smlm adalah RM85.00 aje , kami stay selama 4 hari 3 mlm , maka semuanya hanya RM255.00 sahaja .ok la kan??

ini la bilik kami...ada satu katil Queen...utk mak  , ecah dan lin

ini pula katil single...utk aku dan adam..

our motel sepanjang berada di Langkawi , aku pilih motel ni coz, dekat dgn pantai dan dekat dgn kedai dan restoran


tunggu aku update cuti-cuti langkawi  - part 2

3 comments :

Afne said...

adam nmpk dh beso sgt2

rosnita zulkifli said...

budak ni tinggi tapi kurus...aku terkejut tul , dia dah sampai petik suis dgn berjengket sikit aje...ala....anak aku dah beso!!!

Anonymous said...

Tiket flight rm3? Eghhhhh!!!!!