Tuesday, April 9, 2013

AKTIVITI JALAN-JALAN KE PUCHONG

wei...cerita tertangoh yg giler punya lama dok terperam dlm pc...ni semua rentetan dari story yg lama aku dok janji nak story .maafkan la saya k..sbb sibuk sikit dan yg paling banyak adalah malas nak update dan tak ada idea..

k la , ni aktivti kami bertiga ( aku ,adam dan ana ) pada suatu hari sabtu yg entah bila tah  ( sbbnya mmg aku tak ingat dah tarikhnya) . pepagi ana dah terpacak kat depan pintu rumah...disebabkan dia dah bawak sarapan , so , aku kasi dia masuk rumah...hahhaha..boleh ke camtu?? itupun sarapan paksa kena beli klu dia nak dtg rumah pepagi buta time cuti hari sabtu .

lepas sarapan ala kadar , kami memulakan operasi berjalan-jalan . memula ke bangsar  , dah buat appoitment di Zeta beauty salon sebelum tu  . ada sesuatu yg kami nak buat , tapi nak la story kat sini , kang tak pasal-pasal aku kena tazkirah dari ramai org...so , better senyap aje la...sendiri makan  , sendiri kenyang k ..



dlm 1 jam kat sini , kami ke Puchong plak ...first time ever aku ke situ ..memula tu,harus la ke IOI mall Puchong...wei , mmg bapak besar shopping complek tu ...mmg tak habis berjalan klu sehari kat situ ..nasib baik la jauh dari rumah , klu idak,,mmg muka aku dan adam aje la dok menempel kat sini setiap minggu . tapi , menurut ana , akan ada LRT atau MRT akan dibina kat sini .....OMG...OMG...mmg terbaek la kan??? terbaek nak habiskan duit!!

memula gi makan kfc...dari jauh aku dah nampak kuda terbang ala-ala kat negara omputih tu...wei...mmg aku teringin nak naek binatang tu...time kecik-kecik mmg tak dpt merasa k...so , bila dah depan mata , mmg aku keluarkan ayat-ayat manis kat adam supaya dia naek...wei..lama gak ,aku nak suruh adam naek , dan bermacam-macam plak alasan aku dgr dari budak tu....haih...mmg dasar penakut tul la dia tu...lepas makan kfc , baru la adam tukar fikiran nak naik....suka makkk...tiket naik kuda terbang murah aje...hari biasa cuma RM 2.00 dan hari cuti sabtu dan ahad adalah RM3.00 . mmg sgt murah k..


adam buat muka takut...ucu kat tepi buat muka excited..sapa yg naek sekarang ni??





nasib baek ibubapa boleh naik sekali utk pegang anak...lama-lama aku dah lepaskan adam sikit-sikit sbb dia dah berani dah..

lepas naik kuda terbang , kami ke kamdar dan kedai RM5.00 -Daiso...kat kamdar  , just usha langsir dan harganya dan ke Daiso plak , shopping lite-lite utk barang keperluan rumah adan mainan adam . kat sini , budak ni nak mainan pancing...belikan la jugak walaupun aku tau  , semua tu menyemakkan dlm rumah aje....seminggu jugak la dia dok memancing aje dlm rumah...pas tu , dah terabur dah itik-itik dia tu . hampeh!!


kolam itik dlm tupperware?? ko ada???


ada magnet kat kepala itik dan dihujung pancing..mmg mudah la dpt itik tu...klu idak , memekak aje la mulut dia salahkan itik tu...ikut perangai sapa la agaknya ek??

lepas shopping  , kami ke rumah ana di Puchong juga . ni la first time aku jejakkan kaki kat rumah dia lepas dia kawin hari tu ....hehehehe...dok bersembang dan tinggalkan air kencing dlm toilet ,  dlm sejam tu , baru la bertolak semula ke ampang....haih...jauh tul kami berjalan-jalan kan?? ok la  , itu aje..


2 comments :

Afne said...

apa korg buat kt salon tu haaaaaaaaaaaaaaaa???? hahahaa

rosnita zulkifli said...

rahsia utk kelihatan cantik...kekekeke