Tuesday, July 23, 2013

MAJLIS KAHWIN SEPUPU

ni n3 dah lama.. kenduri kahwin sepupu aku yg pernah aku jaga time dia masa baby dulu . tak le jaga lama pun , jaga sekejap aje time ibunya berpantang dulu .dah besar kan??!! tandanya apa tu?? hehe..

majlis ni berlansung pada 1hb June 2013 di Bukit Gambir Muar  . Sebelum memasuki bulan Ramadhan , elok benar la kita makan nasi minyak . wei...lama dah tak makan nasi minyak org kawin..kekadang tu rasa teringin atau mencari-cari rumah sapa yg buat majlis perkahwinan . mmg kekadang tu terasa rindu nak mkn  telur rebus org kawin , padahal sama aje klu nak rebus sendiri , tapi tak sama tau ...huhuhu

ok la  , korang layan pic aje la...cam tak ada idea nak tulis lagi ni ...

sebelum memulakan perjalanan , jom snap pic dlm kereta..tuan tanah berbaju hijau  , mak saya dan anak saya si adam dibelakang

ini pelamin utk bersanding dan utk sarung cincin jugak time batal air sembahyang nanti ..simple dan cantik

tuan tanah dan anak terunanya

mak pengantin pompuan aka mak sedara aku aka adik bongsu mak aku

selesai sudah majlis akad nikah...sessi bergambar penyerahan mas kawin dan batal air sembahyang

hai...budak berdua ni pun nak jugak..

org dapor tgh sibuk potong buah jambu batu sebagai pencuci mulut...sedap k..bertambah aku repeat

lunch nasi minyak yg sedap , bersama adik aku dari JB - lin

time anak plak makan..susah tul nak suruh dia duduk makan...asyik berlari ke hulu ke hilir aje

lepas pengantin lelaki kena toll kat pintu hadapan...ni plak ada toll lagi kat pelamin..gitu la adat org johor..sesapa nak naik pelamin kat johor , jgn tak tahu plak pasal tol-tol ni ye...byk tol kena lalu tau

selamat pengantin baru utk zura dan pasangan , semoga kekal abadi sehingga ke akhir hayat

sebelum upacara sanding tamat , ada sessi baling gula-gula bercampur duit syiling ..part ni yg paling seronok ..tiap kali dpt duit tu , mesti aku masuk tabung tpi siap bersalotape coz mak aku cakap itu ibu duit..mmm..entahkan betul atau idak tapi aku tetap buat camtu sampai la sekarang .

adam tgh usha ecah...ecah plak malu-malu

2 comments :

cik laili said...

Meriahnya majlis kenduri tu. Pengantin pun bagai pinang dibelah dua.

salam Ramadan dari ciklaili.com

rosnita zulkifli said...

salam perkenalan ciklaili.com

mmg sgt meriah , maklumla anak pertama yg kawin ni utk mak su saya tu