Tuesday, July 16, 2013

PERLAWANAN FUTSAL TADIKA KEMAS

hai...bertemu lagi dlm blog i yg masih lagi suam-suam kuku ni ..hari ni nak cerita pasal sekolah adam plak..tak mau dah bab makanan  ok...

ini adalah cerita lama..rasanya berlaku bulan April hari tu .tadika adam telah adakan perlawanan futsal . dan aku selaku maknya yg sengal sikit ni , pada hari tu , mmg malas tul nak pergi dan aku pun tak tau yg ada turut serta dlm perlawanan tu sebagai player . korang kan tau , adam tu kememeh masa sukan tahun lepas , so aku tak pikir plak dia join  .mlm dpt surat tu , terus aku ronyokkan dan baling dlm tong sampah...see...korang tgk kertas pun dah peronyok dah ....huhuhu.


Keesokkan harinya , kami tgh sedap-sedap tido dan bangun lambat , dlm kul 9.30pg cikgu call ,katanya adam tak dtg ke utk perlawanan antara tadika daerah ampang??? hahh!! terus terbuntang mata aku ni...cepat-cepat kami 2 beranak mandi ala-kadar dan terus pergi ke tmpt yg dijanjikan .mencari-cari la balik kertas tu dlm tong sampah..hehehehe...dah nasib aku baik coz  , tmpt perlawanan iaitu The Challenger Sport Centre dekat aje kat rumah iaitu berhadapan dgn Carrefour Ampang ...

tak sampai 5minit drive , kami pun sampai  dan perlawanan sukan futsal telah bermula..masa tu  , bukan setakat futsal aje tau , ada perlawanan bola jaring utk budak-budak pompuan ..tapi nasib baek giliran sekolah adam belum tiba lagi . sempat jugak la ibubapa dan cikgu adam bergambar beramai-ramai .huhuhu

Bila dah join budak-budak ni , rasa seronok plak ...yg paling tak boleh blah , tgk bebudak ni main futsal dan bola jaring yg kelang-kelibut...diorg ni main taram ikut suka aje..aku tgk  , sampai penat si pengadil nak kejar bebudak ni..pastu diorg siap gelak-gelak lagi .

End of the story , adam berjaya sumbatkan 2 gol tau....TAPI..........semua tu gol sendiri!! .last-last ..sekolah adam kalah 2-0...hahahha..not bad jugak la kan?? bebudak-budak , diorg manalah tau , gol mana pasukan lawan dan pasukan sendiri??? layankan aje la...huhuhhu...for the next time , may be diorg dah ok kot??

tamat aje perlawanan futsal utk tadika kemas taman kosas , aku dan adam terus menuju ke carefour ampang yg dah dekat tu..terus terjah KFC utk makan pagi dan lunch terus ...fuh...even penat  tapi ada gak seronoknya .

k la...itu sahaja utk kali ini .

dok termenung sayangku ini??

seblum berlawan futsal , bergambar dulu ye...player handalan tadika kemas taman kosas

player bersama cikgu dan coach

bersama mak-mak budak

adam dan kawannya Haikal

sekolah adam dah masuk padang

adam tgh tunggu arahan dari pengadil

bola jaring utk budak-budak perempuan

2 comments :

Afne said...

caya lah adam 2 gol tp gawang sendiri ko sumbat buat apa?! hahahaaaa

comel gila bdk2 perempuan pakai skirt tu hehe

rosnita zulkifli said...

budak-budak punya games..selalu berlatih sumbat gol , kawan sendiri yg jaga...bila dah masuk bertanding , ttp nak masukkan kat gol yg kawan jaga jugak...tu yg lawak tu..