Thursday, August 9, 2012

SAKITNYA HATI

haih...sakitnya hati dgn peniaga-peniaga sekarang . nak kaut untung pun agak-agak la...ni tak , main boh aje..

ni aku nak luahkan perasaan sikit pasal juadah berbuka pose ari ni , mmm..seperti biasa ,kekadang aku akan beli lauk kat foodcourt di tkt 2 opis aku ni...ada la seorg 2 peniaga melayu yg akan menyediakan lauk dan kuih muih utk korang tapau atau utk kaum cina atau india yg makan kat situ . mmg aku pun dah terbiasa dgn kakak-kakak yg niaga disitu ..

hari ni aku beli ayam masak merah...seketul aje aku ambik pun tapi reganya mak aih!!!! mahal seh, seketul berharga rm4.50 kay??!! ptg tu  , aku balik bersama efa ( opismate )  , aku pun cerita arr pasal rega mahal tu , dah paling aku terkejut , si efa pun beli juga tapi cuma dgn rega rm3.50 aje??ehh!!! boleh pulak camtu...bertukar-tukar rega pulak...pada aku  , ayam tu , idak la besar mana pun?? kat dada dan ada kepak sikit...haih...geleng kepala aku dibuatnya???!!!

time berbuka , lagi satu buat aku meradang , time nak cubit ayam tu....mak aihhh!!! keras nak mampus???!! mmg rasa nak marah time tu...tak pernah la aku jumpa , kat bahagian dada ayam , boleh keras kematu camtu...mmm..tak boleh jadik ni , terbantut aku nak makan klu camni....huhuhu...aku pun terus basuh tangan dan hidupkan api dapur gas..last-last , aku goreng telur mata kerbau sebijik dan curah kicap manis cap kipas udang....mmm...baru la nikmat!!!!...even lauk yg simple camtu , lagi best sebenarnya...abis nasi seperiuk...shhhhh!!! ( jgn bagitau adik aku ye...kang kena kutuk kaw-kaw )

memula aku cubit hujung-hujung jari aje...last-last , dah masuk tapak tangan jugak k..mmg gila keras

telur mata kerbau , tengah-tangah cair dan kicap manis cap kipas udang , lagi sedap...

walaucamana pun , nak tak nak , aku makan juga ayam keras tu...wei....harus aku ratah sampai ke tulang yg terakhir...rugi beb , seketul kecik tu rm4.50 tau!!! time gigit-gigit tulang ayam tu , time tu jugak aku terbayang muka k.aya (bukan nama sebenar ) aka peniaga tersebut...umpama aku gigit-gigit tangan dia...hish!!!! geram tul la...

esok , yg pasti aku nak masak sendiri....lauk bodoh-bodoh pun , tak apa..janji kenyang...fed-up dah arr nak beli lauk ni ..pi pasar ramadhan cekik darah , pi tmpt yg selalu kita beli pun sama gak....nak untung tu tak agak-agak , patut arr tak kaya-kaya mereka-mereka ni...huhuhuhuh ( ni ayat tgh bengang ni...)

k la...itu aje luahan sakit hati aku hari ni...bye..........

6 comments :

Afne said...

telo goreng curah kicap tu lauk fav hana tiap2 hari ok!

wehhh ini kedai kak nor ke hape? melampau2 rege naik mencanak

rossysweety said...

kat kedai kak ayu arrr...sakit hati tau dgn pembantu indon dia tu...haih...aku nak boikot dia arr..

Afne said...

ko ckp je ngan kak ayu psl rege ayam tu. biar dia yg sekolahkan pembantu dia.

Kesuma Angsana said...

sebab tu KA lebih suka masak sendiri !

rossysweety said...

afne: malas arr...sama aje 2x5 tu

rossysweety said...

KA: masak sendiri lagi best kan...tapi kekadang tu jemu jugak ..sesekali nak makan luar , terkena pulak camni...tension!!