Wednesday, January 9, 2013

NASI BUDGET

korang pernah makan tak nai budget?? kpd yg tak pernah tgk tu , ini la rupanya...so simple kan?? dlm satu bungkus tu cuma ada nasi putih , kuah gulai , ayam goreng panas , sambal belacan dan beberapa potong timun .

reganya?? lagi la murah gilos...minimum adalah rm2.50 sebungkus ,dan maximum adalah rm3.00 ( tu pun klu korang nak tambah nasi atau ayam goreng tu ) tapi klu aku gi beli , harus la aku tambah ayam goreng lebih berbanding nasi . sbbnya , ayam tu sedap la wei...pas tu panas-panas lagi coz diorg goreng kat situ jugak k..

Actually , gerai nasi budget ni dah lama terpacak kat tepi jalan area bukit indah di ampang dkt rumah aku tu . tak pernah pun aku nak singgah membelinya coz aku tak tau macamana rupa nasi tu ...dah la namanya nasi budget , kang entah apa-apa aje lauknya?? baru-baru ni , pas balik dari Jom Heboh ngan adam, ( entry pasal jom heboh , nanti aku story k )  kami berdua dah kelaparan.pastu semua gerai tutup , mana aku nak cari makan ni?? apa lagi....singgah aje la utk mencuba...ahhh..tak sia-sia k...mmg sedap rupanya..patut la ramai org membelinya....sejak dari tu , dah  2x aku makan nasi ni..pada aku , nod bad arr...

k la korang...ini saja utk hari ni..ngantuk la plak..


kuah gulai dan sambal belacan  , mmg aku request utk asingkan , coz adam join jugak..

6 comments :

Kesuma Angsana said...

wei mmg murah lah ni

Afne said...

aku igtkan pengganti nasi beringin ekekekkk..

weehhh tgk gaya ni mcm nasi berlauk je yg stle org kelantan tu.

Wak Gelas™ said...

sodappnye makk..,ehHHe

rosnita zulkifli said...

KA :mmg murah tu sbb dipanggil nasi budget

rosnita zulkifli said...

AFNE: ye la kot?? aku pun tak tau..aku makan aje...aku tgk ramai org beli so , aku pun try arr

rosnita zulkifli said...

WAK GELAS: mmg sedaap!! jom arr ke ampang